Collecte Samen Verder Nuenen

Talentvolle arme jongeren volgen de arts opleiding

Dit jaar is de collecte van Samen Verder Nuenen van de gezamenlijke kerken anders dan voorgaande jaren.
Tot nu toe werd ca. 50% aan de landelijke projecten overgemaakt, maar dat is nu anders. De totale opbrengst van de collecte gaat nu naar Nuenense  projecten.
Vorig jaar werd het mooie bedrag van ruim €10.000 opgehaald en wij gaan er vanuit dat u ook dit jaar de Nuenens projecten op een zelfde wijze zult steunen.
Daarom hebben wij besloten om dit jaar voor twee projecten te kiezen.
Op deze manier kunnen wij dan, met één collecte meer mensen bereiken die zo dringend op uw hulp aan het wachten zijn.
De twee Nuenense projecten zijn:
Stichting Doctors for Mosambique
Zij investeren in de studie van talentvolle, maar arme studenten om arts te worden, door het collegegeld en een maandelijkse toelage te betalen.
Veel Mozambikanen zien in hun hele leven nooit een arts, simpelweg omdat die er niet is op een redelijke afstand
Op deze manier draagt de stichting bij aan een structurele oplossing voor het schrijnende tekort aan artsen in dit Afrikaanse land..

Stichting Nuenen-Guatemala
Zij investeert in een Landbouwproject voor jongeren in Tucurú Guatemala.
De meerderheid van de inwoners van Tucurú bestaat uit Maya-jongeren tussen de 15 en 25 jaar. De meesten hebben geen toegang tot (vervolg) onderwijs, gezondheidszorg en werk.
Met dit landbouwproject  wordt aan 50 joLandbouwproject voor Jongere in Tucurú
ngens en meisjes een toekomstperspectief geboden binnen hun eigen gemeenschappen.

Samen Verder Nuenen collecteert van 26 tot 30 maart. De collectanten komen in die week bij u aan de deur, om de bekende zakjes van Samen Verder weer op te halen.

Geef ruimhartig aan deze twee goede doelen waarvoor veel mensen van twee Nuenense Stichtingen zich geheel belangeloos inzetten. En… daardoor kunt er verzekerd van zijn dat er géén Euro verloren gaat.
Hartelijk dank namens
Stichting Samen Verder Nuenen