Pelgrimage naar het Licht, paasnacht 2018

In de paasnacht, de nacht van zaterdag 31 maart op zondag 1 april aanstaande, wordt opnieuw de Pelgrimage naar het Licht gelopen. Deze meditatieve oecumenische wandeltocht van ongeveer 23 km, voert ons langs de kerken en kapellen in en om Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Dit jaar zal het thema zijn: ‘Eén wereld, één droom’,  aansluitend bij het seizoensthema van onze kerken.

De tocht
We beginnen de wandeling om middernacht  (00.00 uur)  met een korte viering in de H. Clemenskerk.
Daarna lopen we gedurende de nacht met gespitste oren, zodat het eerste hanengekraai ons niet zal ontgaan. Dat hanengekraai is de aankondiging van het licht van de paasmorgen, terwijl het vaak nog donker is. Waar we dan ook zijn onderweg,  we maken een kring om ter plekke samen het paasevangelie te lezen. Want het is een oude traditie in de kerk dat dit eerste gekraai van de paasmorgen het moment aangeeft waarop het paars van de Veertigdagentijd overgaat in het wit van Pasen.
We zullen onderweg voor een lied, een tekst of stilte, stilhouden in en bij de kerken en kapellen. Tijdens de laatste stop op begraafplaats De Roosdoncken zullen we met het licht van de lantaarn het paaslicht ontsteken op elk graf. Tenslotte zal er een paasontbijt zijn in De Regenboog.

Deelname
Ieder kan aan de wandeling deelnemen, of een gedeelte van de tocht meelopen. Er zijn altijd mensen die vanuit de H. Clemenskerk een deel meelopen en daarna teruggaan naar huis. Maar er zijn ook mensen met name met kinderen in de basisschoolleeftijd, die tegen het ochtendgloren aansluiten bij de wandelgroep, om juist het laatste deel van de tocht mee te lopen en mee te ontbijten.
Om het ontbijt goed voor te kunnen bereiden , is het gewenst dat mensen die meewandelen en mee willen ontbijten, zich opgeven bij

Martien Habraken    tel. 040-283 46 54, e-mail: m.habraken02@onsnet.nu of
Tietie Ekkel                tel. 040-283 48 69, e-mail: tietie@ekkel.com.

Aan de wandeling en het ontbijt zijn geen kosten verbonden. Tijdens de wandeling zal er op verschillende plaatsen onderweg te eten of te drinken zijn.

Namens de voorbereidingsgroep
Pieter Flach