welkom op onze website

kerkdiensten parochie

H. Clemens Nuenen:

11:00 uur   viering met Motettenkoor; voorgangers pastor Hans Vossenaar, pastor Paul Peters en de heer Louis Koenen.

St. Lambertus Nederwetten:

09:30 uur   viering met orgelspel; voorgangers leden van de werkgroep.

St.-Clemens Gerwen:

11. uur   viering met Parochiekoor; voorgangers leden van de werkgroep.

Het thema, de rode draad, die we komend  weekend (zaterdag 4 februari en zondag 5 februari) in de vieringen voorbij zien komen zijn de symbolen Licht en Zout.
We gaan wat dieper in op de betekenis hiervan en kijken hoe we dit kunnen toepassen in ons dagelijks leven.
De uitspraken “ Jullie zijn het zout der aarde” en “jullie zijn het licht van de wereld” krijgen een heel andere dimensie.
Symbolen die we op veel plaatsen tegenkomen in onze kerk.
Maar ook in het dagelijks leven kunnen we niet zonder licht en zout, wellicht met mate maar geheel zonder lukt niet.

Als we dat snuifje zout zijn, dán zit er pit in ons, dán kruiden we andermans leven, dan zijn we geen droogstoppels!

Ik hoorde deze week een weduwnaar zeggen: “Ik heb met mijn verdriet kunnen uithuilen, bij iemand die naar mij luisterde”.
Dat was het lichtpuntje in mijn donkere tijd.

We proberen samen de link te leggen naar de betekenis en de boodschap die door middel van deze symbolen aan ons gegeven wordt.

Graag nodigen wij u uit om deze uitdaging met ons aan te gaan.

Reactie verzenden