Actueel

Vrijwilligersavond 2020-01-24 Nederwetten (verslag, foto’s en filmpjes)

Vrijwilligersavond Nederwetten

Samen sterk

Op vrijdag 24 januari was weer de traditionele avond voor de vrijwilligers die betrokken zijn bij de parochiegemeenschap in Nederwetten.
In een woord van welkom werden met name ook de vrijwilligers vanuit Nuenen en Gerwen genoemd vanwege hun betrokkenheid bij de gemeenschap van Nederwetten. Door de inzet van velen zijn we samen sterk en bouwen we aan een parochie waar we trots op mogen zijn.
Hierna was het woord aan pastoor Vossenaar die de ontwikkelingen schetste van het afgelopen jaar en vooruit keek in het nieuwe jaar. Een jaar waarin de parochie zich verder wil ontwikkelen aan de hand van het Masterplan: ‘Geloven in de toekomst’. Hierbij werd met name pater Eugene genoemd, met wie we met de kerstdagen kennis hebben gemaakt en die in april stage komt lopen in onze parochie.

Op de vrijwilligersavond is het inmiddels een traditie om de vrijwilligersprijs uit te reiken aan parochianen die zich vele jaren hebben ingezet voor de parochiegemeenschap in Nederwetten.
Deze eer viel dit jaar te beurt aan Doortje Migchels en Nel Bussink.

Doortje is vanaf 1994 actief als lid van de parochieraad, als wijkcontactpersoon en als lid van de klankbordgroep.
Tot de start van de pastorale eenheid was zij ook ruim 8 jaar lid van het parochiebestuur.
Zij is ook al bijna 25 jaar lid van het parochiekoor, waarvan een aantal jaren als bestuurslid en al ruim 20 jaar lid van de werkgroep rouwverwerking.
Daarnaast voelt zij zich verantwoordelijk voor het interieur van onze mooie kerk, zij verzorgt de bloemversiering, ze steekt de handen uit de mouwen bij het schoonhouden van de kerk en coördineert het werk van deze werkgroep.

Nel Bussink is haar vrijwilligerswerk begonnen als lector en vanaf 1997 actief in de werkgroep avondwake. Vanaf 2003 was zij lid van het parochiebestuur en vanaf 2006, met de start van de Pastorale Eenheid lid van de pastoraatsgroep van de gezamenlijke kerken in Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Daarnaast verzorgde zij jarenlang voor het A 4-tje met de lezingen van de zondag en fungeerde zij het aanmeldpunt voor de misintenties.

Beiden hebben hun onderscheiding ten volle verdiend door hun bijdrage in het in standhouden van de parochiegemeenschap in Nederwetten.

Na dit officiële gedeelte was er tijd voor ontspanning in de vorm van diverse spelletjes die met volle inzet werden gespeeld. Ook de raadsels en puzzels zorgden weer voor de nodige hoofdbrekens.
Doordat de teams door loting werden samengesteld ontstonden er contacten tussen de vrijwilligers van de diverse werkgroepen, hetgeen ten goede komt aan de onderlinge betrokkenheid.
Het deelnemen is uiteraard belangrijker dan het winnen, maar uiteindelijk bleek een team toch het beste met de problemen te zijn omgegaan met als beloning de ’Eeuwige Roem’ en werden zij als team vereeuwigd op de foto.

Theo van den Tillaart

 

Foto’s  Vrijwilligers 2020-01-24 Nederwetten (Petra van Laarhoven)

Foto’s en filmpjes Vrijwilligersavond 2020-01-24 Nederwetten (Anneriet Driessen)


© 2020 Parochie Heilig Kruis