Kerstwens zuster Boni

Dierbare mensen van Gerwen, Nederwetten en omstreken.

Het is mij weer toegestaan U allen een groet te sturen vanuit Kalimantan, het vroegere Borneo.Dat zou dan een Kerst- en Nieuwjaargroet kunnen zijn want het is weer december. De tijd gaat snel!
In mei en juni van dit jaar, was ik op verlof in Nederland en heb genoten van intens mooie ontmoetingen met familie, medezusters , vrienden en kennissen.Ook heb ik enkele lieve mensen ontmoet uit Uw parochie-gemeenschap.waaraan ik fijne herinneringen heb.Vooral natuurlijk vanuit de tijd dat Freek, mijn broer en jullie geliefde Pastoor nog in Gerwen was..,  Ik heb hem daar nu aan zijn goedverzorgd graf ontmoet, en dacht bij mezelf : ”  jij hebt je goede strijd gestreden en bent trouw gebleven aan God en de mensen waarvoor jij de herder was “.Dat stemde mij tot diepe dankbaarheid.Want, als je oud bent en terugkijkt op je leven, dan mag je een dankbaar mens zijn, als je kunt vaststellen dat je je roeping hebt mogen volbrengen, wat je roeping dan ook geweest moge zijn.Het geldt voor priesters en religieuzen, voor gehuwden en ouders, voor allen die volhard hebben in het geloof. Het geldt voor U en voor mij.
Ik ben weer teruggekeerd naar Kalimantan waar ik 50 jaar leef en werk , vooral in de gezondheidszorg.In de loop der jaren hebben we veel bij mogen dragen aan het geluk van de mensen hier geleidelijk aan is er heel wat tot ontwikkeling gekomen.Ook U heeft daar veel steentjes toe bijgedragen!! Daarvoor ben ik U heel hartelijk dankbaar;, dankbaar voor de mooie giften die ik mocht ontvangen van de Parochiegemeenschap en van de persoonlijke giften,, van Uw warme belangstelling, vriendschap en verbondenheid.
Voor U allen een fijn Kerstfeest toegewenst en Gods beste zegen voor de tijd die voor ons ligt…2020 !!
Graag eindig ik met een gedachte die mij aanspreekt op het einde van het jaar:

” Door goede machten, wonderbaar geborgen
wachten wij getroost wat ons lot ook zij.
God is met ons, in de avond en de morgen,
en iedere dag opnieuw is Hij nabij.”

In verbondenheid met U  verblijf ik met een hartelijke groet.   Zuster Boni