Nieuwe coronavirus maatregelen Parochie Heilig Kruis

Afgelopen dagen zijn de maatregelen voor Nederland aangescherpt en ook verlengt. Dat heeft ook grote gevolgen voor onze parochie en de manieren waarop wij samen ons geloof kunnen vieren. Het betekent dat wij als parochie creatief moeten zijn om toch samen met u bijvoorbeeld de Goede Week vorm te geven.
We willen graag met u de nieuwe maatregelen voor de kerk doornemen en de stappen die onze parochie heeft gezet zodat u toch zo goed mogelijk de diensten kunt volgen.

Nieuwe maatregelen binnen de kerk:
–       Geen publieke vieringen tot en met Pinksteren
–       Ook geen kleine diensten door de week

Wat kunnen wij wel voor u doen de komende weken:
De zondagsdiensten zijn nu te volgen via de LON en via NPO2 elke zondagmorgen 10.00 uur.
Op onze website en de app chrch vindt u elke zondag een meditatie van een van de pastores.

Palmzondag: Wij zullen de mogelijkheid bieden om op het kerkplein uw palmtak te komen ophalen.

De palmwijding vindt plaats voor de H. Clemenskerk om 10.30 uur in samenwerking met de PGN. U kunt die daar ophalen tussen 10.30 en 11.30 uur. In Gerwen en Nederwetten zal men rond 12.00 uur de palmtakken kunnen ophalen.

Uiteraard is het hierbij ook van groot belang om 1,5 meter afstand te bewaren.

Goede Week: De LON zal in de Goede Week de diensten vanuit de Akkers uitzenden. In die diensten gaan de pastor van de broeders (p. Gerard Brakx), de pastor van de Akkers PG (Joop Lankhaar) en onze pastor van Parochie Heilig kruis (Hans Vossenaar) voor.

Goede Vrijdag: Op deze dag zal de LON een kruisweg uitzenden om 15:00 uur. Deze is eerder deze week al opgenomen.

Pasen: Op Paaszaterdag zal er een oecumenische dienst vanuit de Regenboog zijn, zonder publiek, maar wel met Marlies Schulz, Pieter Flach, Mieke Hendrickx, Rita van Eck en Hans Vossenaar. Deze viering wordt ’s avonds om 21.00 uur ook via de LON uitgezonden.

Verder:
Ook in deze tijd willen we een plaats bieden voor een persoonlijk gebed en het aansteken van een kaars. Daarom is de Mariakapel bij de H. Clemenskerk in Nuenen gewoon open. Wel vragen we u om ook hier afstand te bewaren van elkaar.
Komende woensdagen zullen ook de kerkklokken van de H. Clemenskerk worden geluid om hoop en troost te bieden aan iedereen in deze bijzondere tijden. Dit gebeurd tussen 19:00 en 19:15 uur. Om uw betrokkenheid te tonen kunt u tijdens het luiden een kaarsje laten branden voor het raam.