Nieuwe werkveldvoorzitter werkgroep Liturgie

Marie-Thérèse van Vroonhoven en Theo van Eijk

Graag wil ik me via deze weg voorstellen aan de parochianen van Heilig Kruis.

Ik ben Marie-Thérèse van Vroonhoven, ben getrouwd en heb 2 volwassen zonen.
Bijna 25 jaar geleden zijn wij vanuit Eindhoven in het mooie Nuenen komen wonen.
Na de eerste communie van onze jongste zoon heb ik me aangesloten bij de werkgroep gezinsvieringen/communie. Mijn taak lag het meest bij het samenstellen van de inhoud van de gezinsvieringen. En het maken van de boekjes. Dat heb ik 12 jaar met veel plezier gedaan.
Na zo vele jaren op dezelfde plek was ik ook toe aan iets nieuws, maar wilde graag verbonden blijven aan de parochie.

In die oriëntatiefase werd ik gebeld door Hans Vossenaar met de vraag of ik eens wilde nadenken over de functie van werkveldvoorzitter liturgie. Een functie die vrij zou komen vanwege de verhuizing van Paul de Witte. Het leek me een mooie uitdaging.
Een aantal weken later heb ik me voorgesteld in de gezamenlijke vergadering van bestuur en pastoraatsgroep en zo is het balletje gaan rollen….

Ik ben opgegroeid in de St.Paulusparochie in EIndhoven en was daar al vanaf 1978 actief.
Eerst vanuit mijn beroepsgebied de muziek en later in diverse catechese groepen met kinderen in diverse leeftijden. Ik heb in die tijd ook de pastorale school gevolgd in het werkveld cathechese.
Ook ben ik me later bezig gaan houden met liturgie. Het inhoudelijk voorbereiden van vieringen en werken met Bijbelse teksten en wat die voor ons in de huidige tijd betekenen. Dus het werkveld liturgie was voor mij al bekend terrein.
Wat ik destijds zo fijn vond in de Paulusparochie met Pastor Cor Peters als verbindende factor, zie ik ook weer terug in de Heilig Kruis parochie. Een bloeiende enthousiaste gemeenschap van parochianen van wie er zeer velen tevens vrijwilliger zijn op een of vaak meerdere gebieden. Een gedreven team van pastores en pastoraal werkers én een goede samenwerking met de PGN.

Vanuit Eindhoven hebben we nog steeds contact met een hechte groep vrienden uit de oude kerk,
die inmiddels niet meer bestaat, vandaar dat ik op de zondagen minder aanwezig was in Nuenen.

Ik wil mijn best gaan doen om de taken van Paul de Witte (en dat waren er veel!) zo goed mogelijk over te nemen. Gelukkig helpt Theo van Eijk me enorm mee om me in te wijden in de materie.
De komende tijd wil ik graag kennis gaan maken met de diverse mensen die het werkveld Liturgie dragen in Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Er zijn veel bekende, maar zeker ook veel nieuwe gezichten te ontdekken. Als niet geboren Nuenense is het even een klus om alle namen bij de juiste personen te krijgen.
Samen met Theo willen we onder andere meer themavieringen op gaan zetten en proberen verbindingen te gaan maken tussen de diverse werkvelden binnen de parochie.