Orgelconcert H. Clemenskerk Nuenen 15.30 u

Op zondag 27 oktober om 15.30 uur geeft Rob Nederlof het tweede orgelconcert van 2019 op het Smits-Vermeulenorgel van de H. Clemenskerk aan het Park te Nuenen. De toegang is vrij, met een vrijwillige bijdrage na afloop.

De organist licht zijn programma zelf als volgt toe:
“Voor dit concert heb ik gekozen voor bekende componisten uit de romantiek: Schumann, Brahms, Liszt, Mendelssohn,  Chopin en Czerny. Componisten die elkaar allemaal goed gekend hebben. Kiel is een onbekende componist, maar was beïnvloed door Brahms en aangespoord door Liszt om te componeren en hij was de pianoleraar van de dochter van Schumann. Naast muzikant was hij ook een van de eerste alpinisten en heeft in 1881 nog de Monte Rosa beklommen.
Om ook een Nederlander te laten horen in dit programma heb ik gekozen voor Gerrit Jan van Eyken, een leerling van Robert Schumann in Leipzig. Johann Nepomuk Hummel(zelf leerling van Mozart) was de leraar van Czerny die op zijn beurt weer de leraar van Liszt was.”

Rob Nederlof
Rob Nederlof is docent aan het Factorium Tilburg, Podiumkunsten en is organist van de Heuvelse kerk en Petrus en Paulus kerk te Tilburg en van de Sint Jan in Goirle.
Nederlof studeerde orgel (bij Maurice Pirenne), piano en klavecimbel aan het Brabants Conservatorium. Hij sloot dit af met diploma’s Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus. Rob Nederlof volgde meestercursussen en studies in binnen- en buitenland. Hij gaf concerten in heel Europa en is regelmatig te beluisteren op radio en televisie.