Pinksteren

Op 9 en 10 juni vieren wij Pinksteren.
Met Pinksteren mochten de apostelen de Geest van God ontvangen in hun leven. Na 50 dagen van leven in angst en in onzekerheid ‘werden allen vervuld van de Heilige Geest en begonnen in vreemde talen te spreken, naar gelang de Geest hun te vertolken gaf’ (Handelingen ).
Met Pinksteren waaide er een Nieuwe Geest over de wereld, waardoor alle mensen elkaar zonder enige moeite konden verstaan. Zo begonnen de leerlingen van Jezus met Pinksteren aan hun nieuwe leven zonder Jezus in hun directe omgeving, maar met de kracht en de hulp van de H. Geest die aan hen door Jezus voor zijn Hemelvaart was beloofd. Zo begon de jonge kerk, enthousiast en begeesterd, vol vuur het evangelie te verkondigen.
Pessimisten beweren dat de Kerk oud en ouderwets is, geen toekomst meer heeft. Niets is minder waar. Er is nog veel enthousiasme bij de jongeren van Jocanto, bij de eerste communicanten en de vormelingen en hun ouders en de werkgroepen en de koren enz. te vinden! Wij geloven in de toekomst en in de toekomst van de Kerk en dat willen wij laten zien!