Samen Verder collecteerde voor de laatste keer

Fotoimpressie

Ongeveer 100 collectanten gingen “Rond Pasen” op pad om voor de laatste keer voor Samen Verder, voor 2 kleinschalige Nuenense Projecten, te collecteren bij ruim 4000 huizen. Bij die collectanten waren er die dit al meer dan 40 jaar deden en zij vonden het zelfs een beetje een afscheid van iets wat door de jaren heen bij hen was gaan horen.
Het weer was  goed  en het was vacantie en dus waren veel mensen  niet thuis.
Het was daarom toch wel spannend wat de collecte op zou brengen, het zou toch wel jammer zijn als deze laatste collecte tegen zou vallen.

In het parochiecentrum  werd donderdag toch met goede moed begonnen met het openen van alle zakjes en met het tellen van de opbrengst.
Het werd toch wel spannend toen de eerste voorlopige totaaltelling bekend werd, maar het viel reuze mee.
Aan de twee vertegenwoordigers van de projecten: Helma van der Brink van “Awinbono Nd. Ghana” en Ans de Rooij plaatsvervanger voor “Connected to Namibia” kon een cheque met een voorlopig bedrag van €4500 worden uitgerijkt.

De dag daarna werd het tellen op de bank nog eens dunnetjes overgedaan en werd het duidelijk dat Nuenen heel veel trouwe gevers heeft, die de kleinschalige Nuenense projecten een warm hart toedragen, want er werd voor een bedrag van ruim €10.000 bijeengebracht.

Daar wordt je dan wel even stil van, zeker als je dan beseft dat Samen Verder er na bijna 50 jaar mee stopt. Maar ja, de stichting in Eindhoven had al aangekondigd er mee te stoppen en veel collectanten hadden toegezegd het nog wel 2 jaar te willen doen maar dan was het ook wel mooi geweest en nieuwe collectanten zijn niet of nauwelijks meer te vinden.
Door deze opbrengst kan nu in elk geval €5000 besteed gaan worden aan de Kraam-en Polikliniek en Ghana zodat de hoge kindersterfte eindelijk naar beneden gaat en voor schoon drinkwater voor schoolkinderen in Namibië .
Alle gevers die dit mooie bedrag hebben gedoneerd heel hartelijk dank en alle collectanten bedankt voor al die jaren dat jullie je ingezet hebben voor dit goede doel. En mocht iemand de collectant gemist hebben: u kunt nog altijd doneren op : NLRABO0150070624
Namens Stichting Samen Verder Nuenen
Jan Cunnen