Kaarsen en Klokken van Hoop

Tijdens de coronacrisis is op zondag de kerk tussen 11.00 en 12.00 uur  geopend. Er is dan gelegenheid om eventueel een kaarsje aan te steken.

De komende woensdagen luiden wij in Nuenen tussen 19:00 uur en 19:15 uur de kerkklokken. Met het luiden van de klokken doen we mee aan de actie ‘Klokken van Hoop’. Het coronavirus heeft een grote impact op het maatschappelijk leven. We leven mee met allen die besmet zijn met het virus en met hen die iemand verloren hebben als gevolg van het virus.

Waarom klokken luiden?
* Als teken van hoop en troost voor alle mensen: dat we samen denken aan en bidden voor al die mensen die ziek zijn of alleen thuis zitten.
* Als signaal dat we samen respect hebben voor al die hulpverleners die zich dag na dag inzetten voor de gezondheid van medemensen.
* Wie thuis is en de klokken hoort luiden kan een kaars voor het raam zetten, als teken van verbondenheid met elkaar.