Vrijwilliger van het jaar: John Haan

Foto’s Petra van Laarhoven

Weer een vrijwilliger in het zonnetje gezet.
Afgelopen zondag tijdens de oecumenische viering in de H. Clemenskerk te Nuenen is weer een vrijwilliger in het zonnetje gezet. Na het echtpaar Frans en Truus van Rooij, is ook John Haan dit jaar bedankt voor zijn grote inzet voor de parochie Heilig Kruis.

John is al vele jaren zeer actief, zowel voor als achter de schermen. Hij is lid van werkgroep Liturgie en daarbij ook regelmatig voorganger tijdens woord en communiediensten en actief als lector bij eucharistievieringen. Daarnaast is John ook lid van de plaatselijke Raad van Kerken en daardoor intensief betrokken bij de samenwerking van de parochie met de PGN. Hij is in die hoedanigheid nauw betrokken bij speciale vieringen en activiteiten in het kader van de oecumene, zoals o.a. de herdenkingsvieringen van de bevrijding van Nuenen, de viering met Allerzielen en ook de activiteit van zondag 30-06-2019: “Met de kerken aan tafel”.

De gouden roos, die John als speciaal bedankje ontving, symboliseert de gewaardeerde inzet, de momenten van zorg en de betrokkenheid van John, die bijdragen, aan de fijne momenten die de mensen ervaren.