‘zo als een mantel om mij heengeslagen’

Sinds jaar en dag hebben de Protestante Gemeente Nuenen (PGN) en de Parochie Heilig Kruis een gezamenlijk jaarthema. Na alle coronaperikelen waar we zoveel eenzaamheid hebben gezien vanwege de beperkingen door bezoek- en afstandsregels, hebben we gekozen voor het thema ‘Zo als een mantel om mij heengeslagen’, met als ondertitel ‘zorgen voor elkaar’.

De zin ‘zo als een mantel om mij heengeslagen’ zullen velen herkennen uit het lied van Huub Oosterhuis ‘Zo vriendelijk en veilig als het licht’. Daarin roepen mensen God aan om juist in de onveilige situatie voor hen licht te zijn, en meer nog: om hen bescherming te geven. Woorden van troost? Maar ook woorden van geloof? Een geloof waarin we ons tot God wenden om die veilige mantel(zorg).

Er zullen ook dit jaar thema-avonden georganiseerd worden. Nog niet alle avonden hebben hun vaste invulling gekregen, maar we denken aan de volgende thema’s:

Na of met COVID-19  weer samen leven

Chagall  / Van Gogh

Mantelzorg

Theologie 21e eeuw na COVID

Goed eten door goed leven

Groene kerk

Zorg voor onze nieuwkomers.

Op de websites van PGN en Parochie Heilig Kruis kunt u zien om welke avonden het gaat: vanaf september op woensdag in Kerkelijk Centrum De Regenboog.