Examenconcert van dirigent-componist Amin Ebrahimi

Sinds 2021 hebben zowel het parochiekoor van Nuenen als het Nuenens-Helmondse Vocaal Ensemble Marcando een nieuwe dirigent, en wat voor een! De in Iran geboren dirigent-componist Amin Ebrahimi bruist van muzikale energie.

Zo trad hij op in een uitzending van de klassieke zender Radio4. Dirigeerde uitvoeringen van een eigen compositie met Philharmonie Zuid en het Brabantkoor in Muziekgebouw Eindhoven en Concertzaal Tilburg. Hij is dirigent van het door hem opgerichte Brabants Kamerorkest. En intussen dirigeert hij ook het parochiekoor in Nuenen.

Met het Vocaal Ensemble Marcando, aangevuld met professionele zangers en leden van het parochiekoor en het Brabantkoor, gaat hij nu zijn eigen composities en ander werk uitvoeren in zijn examenconcert aan het conservatorium Tilburg. Dat gebeurt onder toeziend oog en met beoordelend oor van zijn opleider Louis Buskens. Op het programma staan o.a. de Coriolan Ouverture van Beethoven, symfonie 35 van Mozart, dubbelconcert voor piano en accordeon van Amin Ebrahimi & Azadi voor koor (Marcando) en orkest (beide wereldpremière) en de Hebriden van Mendelssohn. Dit concert van deze getalenteerde en veelzijdige musicus, met koor, orkest en solisten, vindt plaats op vrijdag 3 juni in Concertzaal Tilburg om 20.00 uur: toegang is gratis.

Het belooft een spectaculaire uitvoering te worden. Van harte uitgenodigd.

https://fb.me/e/8vOfhzUTb   www.Amin-Ebrahimi.com

Peter van Overbruggen