Koninklijke onderscheiding bij afscheid Paul de Witte 2019-04-28

Tijdens zijn afscheid van de parochie Heilig Kruis werd Paul de Witte (68) door locoburgemeester Caroline van Brakel benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
De Witte krijgt die onderscheiding omdat hij jarenlang voor de parochie lid  van de pastoraatsgroep en daarnaast voorzitter van het werkveld Liturgie was en de rol van adviseur had binnen de parochiële caritasinstelling van Heilig Kruis. Daarnaast zette hij zich vaak vrijwillig in voor Stichting Leergeld.
Vanaf 2014 was hij maatschappelijk begeleider voor vluchtelingen binnen de Lev-groep. In die rol ondersteunt hij vluchtelingen. Binnen de gemeenteraad van Nuenen was De Witte van 2001 tot 2010 bovendien raadslid voor het CDA en daarna is hij drie jaar wethouder geweest namens die partij.
(Bron: Eindhovens Dagblad)

Foto’s Anneriet Driessen